Léto je tady

Milé maminky a tatínkové,

léto je tady, tak si pojďme říct, jak miminku pobyt v kočárku usnadnit. Nejlepší možnost při pobytu venku je vyhledat procházku ve stínu, v lese, kolem vody apod...Ve městě se mohou tato místa hledat složitěji, pojďme si tedy říct, jak pomoci miminku v horkých dnech.

První rada zní, otevřete veškeré ventilační systémy v kočárku. Plno kočárků v dnešní době má odvětrávání ve stříšce či v samotné hluboké korbě kočárku.

Druhá rada je přepevnit na kočárek slunečník či clonu s UV ochranou, která slouží i jako prodloužení stříšky. Rozhodně se vyhněte tomu dávat na kočárek obyčejnou plenu či deku. Tyto věci neobsahují žádnou UV ochranu a ještě je potřeba si uvědomit, že při plném zakrytí kočárku plenou či dekou nedojde v kočárku k žádné cirkulaci vzduchu a to má za následek, že teplota v kočárku nebezpečně stoupá. Příslušenství ke kočárku naleznete zde: Příslušenství

   

Třetí rada je použít na matraci vhodné bavlněné prostěradlo či podložku, která je vhodná na léto, aby se miminko nepotilo.

Čtvrtá rada je miminko správně oblékat, například do čisté bavlny nebo do vzdušných či přírodních materiálů. (bavlna, bambus, merino vlna) 

Především dbejte na zvýšený pitný režim, krém proti sluníčku s UV faktorem a ochrana pokrývky hlavy.

V obchodě HAPU Vám rádi veškerý sortiment pomůcek ukážeme, předvedeme a ke všemu si můžete vybrat různé barevné kombinace.

Těší se na Vás tým HAPU.