Co na chladné dny? Kočárek na podzim a v zimě

Je spousta krásných, praktických a velmi  teplých fusaků. Při výběru toho pravého fusaku vezměte na vědomí jak dlouho budete chtít fusak používat. Ne všechny fusaky totiž mají dostatečnou velikost i pro větší děti.

Kombinované fusaky

Dnes asi nejrozšířenějším fusakem je tzv. „fusak kombinovaný“, ovšem i tyto fusaky se dělí na několik dalších druhů a to tzv.: fusaky 4v1, 3v1 a nebo 2v1, a liší se také druhem, šitím materiálem a zipy. Vypadá to dost složitě, ale my se Vám to pokusíme co nejvíce vysvětlit a přiblížit.

Fusaky 4v1 kombinované jsou fusaky, které lze využívat po celou dobu mateřství, ve všech typech kočárků a autosedaček. Za prvé jsou tyto fusaky vybaveny otvory v zadní části fusaku pro připevnění bezpečnostních pásů v autosedačce tzv. „vajíčku“, tedy autosedačkách od 40 do 86cm. A jak se do autosedačky vlastně tento velký fusak vejde? Jednoduše ve spodní části je vybaven odepínacím zipem a částí, která se odepne a uschovat pro pozdější využití. Navíc tyto fusaky jsou obvykle vybaveny popruhy nebo gumičkami, které stáhnou tělo fusaku i kapuci a tak se velmi snadno a rychle přetvoří na fusak do autosedačky. Další využití fusaku je samozřejmě v hluboké korbě kočárku. Zde je to velmi jednoduché, opět odepneme spodní část fusaku, ovšem nestahujeme tělo fusaku. V opravdu chladných dnech, pokud chceme, můžeme stáhnout kapuci fusaku a tak vytvořit pro miminko opravdu teplé a pohodlné prostředí. Další využití je v tzv.: „sporťáku“.  Zde využijeme zadní otvory pro provlečení bezpečnostních pásů sportovní nástavby, dále také v zadní části využijeme kapsu nebo popruhy k připevnění ke kočárku a tím zabráníme posouvání nebo spadnutí fusaku z kočárku. U této varianty již neodepínáme spodní díl fusaku, který je z pravidla z vnitřní části vyroben z omyvatelného materiálu (kvůli botičkám). Ovšem i zde máme více možností. Některé fusaky nabízejí možnost odepnutí kapsy fusaku a tak vytvoření otvoru pro nohy, tedy pokud si Vaše dcera nebo syn hráli venku a nyní jedete domů, nemusíte jim sundávat boty, můžete nechat chodidla volně ven a jet domů. (je to další varianta, kterou některé fusaky nabízejí). Proč 4v1 ? Když máme autosedačku, hlubokou korbu a sporťák? Většina kombinovaných fusaků nabízí při odepnutí spodní části fusaku tuto část velice snadno a jednoduše předělat na tašku ke kočárku, dále můžeme většinu kombinovaných fusaků díky snadné úpravě také přidělat a využívat na dětských saních 😊 A teď to nejlepší. Jak jsme již na začátku psali, liší se fusaky také šitím zipů. Velká část fusaků v naší nabídce nabízí možnost odepnutí fusaku, konkrétně její horní části a ponechání pouze části, kterou mají děti pod zády. Tím získáváme vložku do kočárku, kterou můžeme využít na podzim a na jaře, kdy jsou dny stále chladné, ale ještě není počasí vhodné na celý fusak.

Nyní jsme si představili variantu 4v1. Ostatní varianty 3v1 nebo 2v1 fungují stejně, pouze nenabízejí některou ze zmíněných možností.

Kombinovaný fusak

Fusaky do autosedačky

Důležitým artiklem jsou fusaky do autosedačky. Pokud často cestujete a trávíte také čas venku, jistě kromě klasického fusaku budete chtít samostatný fusak do autosedačky, abyste si zjednodušili cestování. Nyní ale pozor, vyhněte se časté chybě! Do každé autosedačky 40-86 cm nebo 40-150cm jsou určeny jiné fusaky, a to především kvůli bezpečnosti a funkčnosti všech bezpečnostních prvků. Nevystýlejte autosedačku teplým textilem (deky) které nejsou určeny pro autosedačky, můžete tak vytvořit hluché místo a bezpečnostní prvky nemusí fungovat zcela správně. Osobně Vám doporučují zakoupit do autosedaček fusaky určené do autosedaček dle Vaší kategorie. Tyto fusaky mají veškeré potřebné průřezy na pásy, zipy, popruhy a další věci pro připevnění v autosedačce a bezpečné cestování. Vkládání miminka do autosedačky a cestování s miminkem v zimě je samostatná kapitola o které doporučujeme se poradit s odborným prodejcem autosedaček a příslušenstvím. Rádi Vám vše vysvětlíme a ukážeme v naší prodejně HAPU.

Fusak autosedačka

Zavinovačky do autosedačky

Jistě se těšíte až si vyberete nebo zakoupíte zavinovačku do postýlky nebo kočárku. Ta ovšem nepatří do autosedačky. Do autosedaček se vyrábí zavinovačky upravené pro připevnění bezpečnostních pásů a dalších bezpečnostních prvků. Maminky mají v oblibě tyto zavinovačky: tzv.: dvoustranné, kdy jedna strana zavinovačky je vyrobena z bavlny a slouží pro teplejší dny a druhá je vyrobena ze zatepleného materiálu na zimu.

Zavinovačka autosedačka

Pokud budete potřebovat pomoci s výběrem příslušenství pro Váš kočárek, prosím neváhejte se na nás obrátit, rádi Vás přivítáme v naší prodejně HAPU. Prodejna

Maminky a tatínkové, nezapomeňte ani na svoje teploučko, vyberte si z dnes již nepřeberného množství zateplovacích rukávníků na rukojeť kočárku. Rukávník ke kočárku

Tým HAPU